عنوان : بازدید پژوهشگر مروجان ارشد و محققان معین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد كشاورزی ار استان آذربایجان غربی
 ۱۳۹۷/۰۸/۰۹

بازدید پژوهشگر مروجان ارشد و محققان معین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج ار استان آذربایجان غربی

جلسه بررسی چالش‌ها و راه‌کارهای اجرایی طرح احیای دریاچه ارومیه و انتقال یافته‌های تحقیقاتی با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی و جمعی از معاونان و مدیران سازمان و گروه پژوهشگر مروجان ارشد وزارت جهاد کشاورزی در روز پنجم  آبان ماه سال جاری در سالن جلسات ساختمان شماره یک جهاد کشاورزی آذربایجان غربی برگزار شد.

دکتر توکلی مشاور معاون آموزش و ترویج با بیان اینکه باید تغییر نگرش و باور نجات دریاچه ارومیه باید در جامعه همه‌گیر شود، اظهارکرد: اقدام‌های ترویجی باید به عنوان نیروی پیشران موثر واقع شود و هدف همه ما هم‌افزایی بیشتر در جهت مدیریت مصرف آب کشاورزی و حفظ منابع آبی و خاکی است.

دکتر نوری مشاور معاون آموزش و ترویج، مدیر و هماهنگ کننده ملی پژوهشگر مروجان ارشد و محققان معین سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی نیز در این جلسه گفت: در کشور 1300 مرکز جهاد کشاورزی دهستان در سطح کشور وجود دارد که به ازای هر مرکز، باید یک پژوهشگر معین وجود داشته باشد که در استان آذربایجان غربی 63 مرکز خدمات جهاد کشاورزی وجود دارد که 69 نفر محققان معین در این مراکز فعالیت می‌کنند که این  استان از این نظر در وضعیت مطلوب قرار دارد.

وی با تأکید بر انتقال دانش و اطلاعات موجود به مراکز جهاد کشاورزی دهستان و عرصه‌های تولیدی بهره‌برداران، اضافه کرد: مروجان  در بخش کشاورزی افزایش ضریب خود اکتفایی محصولات کشاورزی مانند گندم، شکر و دانه‌های روغنی، کیفیت تولید و کمیت تولید سطح زیر کشت را بررسی می‌کنند.

ایشان در ادامه افزود: حفظ و پایداری این حرکت از وظایف اصلی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است. اطلاع رسانی شایسته‌ای از اثربخشی کارهایی که دارد انجام می‌شود صورت نمی‌گیرد، که در این راستا برنامه‌ای در اختیار معاونت پژوهشی به منظور انعکاس مناسب در سطح جامعه، قرار داده شده است.

در بخش دیگری از این نشست، مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی آذربایجان غربی نیز به ارائه گزارشی از فعالیت محققان معین و ارتباط با پژوهشگر مروجان استان پرداخت؛ سپس سایر اعضای گروه پژوهشگر مروجان ارشد سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی حاضر در جلسه به بیان پیشنهادها و راهکارهای خود  در خصوص توانمند سازی تولید کنندگان و ایجاد بستر مناسب به منظور انتقال دانش و یافته‌های تحقیقاتی به بهره‌برداران پرداختند.

لازم به ذکر است که گروه پژوهشگر مروجان ارشد و محققان معین کارگروه آب سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی  در سفر دو روزه به آذربایجان غربی از طرح‌های اجرایی احیای دریاچه ارومیه و انتقال یافته‌های تحقیقاتی در بخش کشاورزی در سطح شهرستان‌های نقده، بوکان، مهاباد و ارومیه بازدید کردند.