عنوان : همایش بین‌المللی روز جهانی تخم مرغ با شعار " سلامتی برای همه، تخم‌مرغ برای همه برگزار شد
 ۱۳۹۷/۰۷/۱۷

همایش  بین‌المللی روز جهانی تخم مرغ  با شعار " سلامتی برای همه، تخم‌مرغ برای همه برگزار شد

همایش  بین‌المللی روز جهانی تخم مرغ  با شعار " سلامتی برای همه، تخم‌مرغ برای همه،  روز سه شنبه 17 مهرماه سال جاری، با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین حاج آقا سعیدیان مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر رضایی معاون وزیر در امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، دکتر غلامحسین طهماسبی قائم مقام سازمان، دکتر مؤیدی سرپرست معاونت آموزش و ترویج سازمان، دکتر اسماعیل خانیان سرپرست مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، دکتر رائو ماتا  نماینده فائو در ایران، دکتر امیری لاریجانی مدیرکل دفتر ترویج دانش و فناوری کشاورزی و دکتر طلاکش دبیر ستاد کشوری ترویج مصرف تخم‌مرغ و نمایندگانی از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و اساتید، پژوهشگران، دانشجویان در سالن همایش‌های مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد.

در افتتاحیه این همایش، دکتر اسماعیل خانیان رئیس مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور گفت:  توسعه و غنی کردن صنعت دامپروری و  توجه به زنجیره تولید  تا  مصرف در کشور از اهداف مهم برگزاری این همایش بوده است. وی افزود: ترویج  مصرف تخم‌مرغ باید  به بهترین نحو انجام شود و سرانه مصرف این ماده غذایی در کشور باید  بالا برود و برگزاری این همایش باید به عنوان یک الگوی مصرف  در کشور باشد.

در ادامه دکتر رضایی معاون وزیر در امور تولیدات دامی با بیان اینکه: برگزاری روز جهانی تخم مرغ در حقیقت بزرگداشت زحمات افرادی است که در این صنعت فعالیت می­‌کنند، گفت: صنعت دام‌پروری کشور صنعت بسیار بزرگی است و سالانه بیش از 100 هزار  میلیارد تومان ارزش ‏تولید این محصول است وی افزود:  صنعت دامپروری بزرگترین صنعت بخش خصوصی است که ابزار آن ‏باید فراهم شود‏.

ایشان در ادامه ضمن اشاره به سرلوحه برنامه­‌های معاونت امور دام برای سال‌های آینده، افزود: باید تولیدات دامی در روستاها ساماندهی شود. تخم‌مرغ یکی از ارزان­ترین محصول پروتئینی با ارزش غذایی بالاست. که باید در ترویج مصرف آن بین مردم کوشا باشیم.

دکتر رضایی قدیمی بودن ساختمان‌ها و ابزار مورد استفاده، وابستگی نهاده‌ها به واردات و توجه بیشتر در مورد شیوع بیماری‌ها مانند آنفولانزای پرندگان را از چالش‌های صنعت دامپروری برشمرد. وی تأکید کرد: آمایش سرزمین در مورد مرغان تخم‌گذار باید صورت گیرد همچنین ساماندهی و مدیریت و برنامه‌ریزی در مورد مرغان بومی  در روستاها از ضرورت‌هاست. وی افزود: رونق بازارهای صادراتی با توجه به مسائل بهداشتی و ظرفیت تولید مرغ تخم‌گذار از 30 تا 50 درصد امکان گسترش و توسعه دارد. معاون وزیر در امور دام  با بیان اینکه ایران دوازدهمین کشور تولید کننده  تخم مرغ در دنیاست، بر افزایش سرانه مصرف تخم مرغ به عنوان یکی از بهترین و ارزان ترین منابع پروتئینی در سبد غذایی خانوار تأکید کرد.

در ادامه مراسم، حجت‌الاسلام و المسلمین حاج آقا سعیدیان مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان گفت: ما باید با تحقیقات و دانش خود علاوه بر افزایش و تولید، امنیت غذایی و ارزش‌های تغذیه‌ای را نیز بالا ببریم.‏

دکتر نظر افضلی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه مردم در جهان بدون تولیدات طیور زنده نخواهند ماند افزود:‏‏ ارزش این صنعت مشخص است. ما در کشور ظرفیت و جایگاه خوبی در صنعت تولیدات طیور به‌خصوص تخم‌مرغ داریم. وی گفت: مجلس در ‏خصوص مشکلات صنعت مرغ گوشتی و مرغ تخم‌گذار در کنار وزارت جهاد کشاورزی است.‏

دکتر راﺋو ماتا  نماینده فائو در ایران گفت: در جهان  روز  جهانی تخم‌مرغ  در ماه اکتبر برگزار می‌شود که می‌توان در ارتباط با تخم مرغ و سلامت این محصول و ارتباط بسیار مهم آن با زنجیره غذایی اطلاعات بسیار  زیادی بدست آورد.

وی با اشاره به اینکه این محصول در زنجیره غذایی بسیار با اهمیت است، افزود: تخم مرغ به عنوان یک محصول دارای پروتئین بسیار بالا است و مزایا و فواید بسیار زیادی را دارا است.

نماینده فائو در ایران خاطرنشان کرد:  این محصول برای جلوگیری از بیماری آب مروارید و بیماری‌های قلبی بسیار مفید است. وی افزود: متخصصان تغذیه ویتامین‌های A,B,C و D  را در این محصول بسیار زیاد می‌دانند و تخم مرغ را به عنوان یک قرص بزرگ ویتامین  نام می‌برند.

در بخش دیگری از این همایش، زهرا عبدالهی مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه تخم مرغ یک ماده غذایی با ارزش در سبد کالای غذایی خانواده‌های ایرانی است  و در سلامت  مادر و کودک نقش مهی دارد. گفت: در برنامه غذایی کودک بعد از  شش ماهگی باید تخم مرغ وجود داشته باشد تا کودکان به کوتاهی قد مبتلا نشوند.

در حاشیه  برگزاری این همایش  دکتر مؤیدی سرپرست معاونت آموزش و ترویج، در مصاحبه‌ای تلویزیونی با  خبرنگار شبکه البرز با بیان اینکه در اکثر کشورها مصرف 5 تا 6 تخم مرغ در هفته توصیه می‌شود گفت: خوشبختانه برای توسعه مصرف تخم‌مرغ، تولید محصولات کشاورزی در جایگاه خوبی قرار دارد. وی افزود نماینده فائو تجربیات خوبی از بقیه کشورهای دنیا مطرح کردند و  ایران را در این زمینه دارای جایگاه بالایی دانستند. دکتر مؤیدی تصریح کرد: یکی از این جایگاه­‌های خوب در کشور روز جهانی تخم مرغ است، و معاونت آموزش و ترویج در جهت توسعه و ترویج  مصرف این محصول مغذی و آموزش تولید و مقابله با بیماری‌های طیور، کمک‌های خوبی به تشکل‌های ذیربط خواهد کرد.