عنوان : نخستین كمیته علمی برنامه‌ریزی اجرای كارگاه آموزشی ‏بین‌المللی ”تقویت مشاركت انجمن‌های تولیدكننده و تعاونی‌های ‏كشاورزان در زنجیره‌های ارزش‎“‎‏ برگزار شد‏
 ۱۳۹۷/۰۳/۲۲

نخستین کمیته علمی برنامه‌ریزی اجرای کارگاه آموزشی بین‌المللی ”تقویت مشارکت انجمن‌های
 تولیدکننده و تعاونی‌های کشاورزان در زنجیره‌های ارزش
برگزار شد

به گزارش روابط عمومی معاونت ترویج،

با عنایت به ضرورت برنامه‌ریزی جهت اجرای کارگاه آموزشی بین‌المللی «تقویت مشارکت انجمن‌های تولیدکننده و تعاونی‌های کشاورزان در زنجیره‌های ارزش» که در روزهای 9 تا 13 تیرماه سال جاری در ایران و  با حضور 21 نماینده از کشورهای عضو APO و حسب برنامه‌های آموزشی سازمان بهره‌وری آسیایی، برگزار می‌شود، نشستی با حضور نمایندگان سازمان ملی بهره‌وری معاونت‌ها و سازمان‌های تخصصی ذیربط در وزارتخانه و همچنین مسئولان معاونت ترویج در خصوص هماهنگی برای اجرای کارگاه مذکور، روز 21 خردادماه سال جاری در سالن مروج معاونت ترویج برگزار شد.

در این نشست، دکتر کیانیراد معاون پژوهشی مؤسسه پژوهش‌های برنامهریزی و اقتصاد کشاورزی به‌عنوان مدرس داخلی دوره، اهداف و روش‌های دوره مذکور را بیان کرد و افزود: از جمله اهداف اصلی دوره، آموزش فراگیران در حوزه تقویت تشکل‌ها در زنجیره تولید می‌باشد.

دکتر کیانی‌راد همچنین، ارائه‌ی مدل‌های مختلف جلب مشارکت تعاونی‌ها در حوزه‌ی ارتقا محصولات کشاورزی، مطالعه‌ی روندها و راهبردهای کشورهای در حال توسعه از طریق مشارکت انجمن‌های ذیربط و نیز آگاهسازی برای تغییر ماهیت و توسعه و ارتقا فراگیر در بخش کشاورزی، به‌ویژه از راه مشارکت جوانان و افراد باتجربه برشمرده شد.

وی در ادامه افزود: روش‌های برگزاری دوره از جمله مفاهیم، ویژگی‌ها، نحوه مشارکت انجمن‌ها و مطالعه بر روی بازار کشاورزی همچنین بازاریابی مناسب و مدل‌های مشارکتی با دیگر ذی‌نفعان در زنجیره ارزش، ارائه خدمات اقتصادی و مالی به اتحادیه تشکل‌ها را بیان کرد.

وی تصریح کرد: این دوره در پنج روز اجرا می‌شود  و برنامه‌های، روزهای کارگاه را به تفکیک اعلام کرد و بر ضرورت نمایش یک فیلم کوتاه در خصوص وضعیت کشاورزان ایران تأکید کرد. ایشان همچنین فراگیران را در معاونت‌های تخصصی وزارتخانه، معاونت ترویج، اتحادیه‌های تولیدکننده، سازمان تعاون روستایی و سازمان امور عشایر و سازمان شیلات جمع‌بندی کرد و افزود: اساتید دوره از کشورهای ایران، ژاپن، کره جنوبی و تایوان هستند.

در ادامه دکتر مریم طهماسبی مسئول دبیرخانه کمیته بهره‌وری در معاونت ترویج بیان داشت: این دوره از نهم تا سیزدهم تیرماه برگزار می‌شود، محل اسکان میهمانان در هتل بزرگ تهران و جلسه‌ها و کارگاه‌ها در سازمان ملی بهره‌وری انجام می‌گیرد.

همچنین مراسم افتتاحیه در هتل بزرگ تهران برگزار خواهد شد و ضیافت شامی، روز اول دوره در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار می‌شود.

دکتر شجری مدیرکل دفتر توسعه صادرات وزارتخانه گفت: سایتی که جهت بازدید زنجیره ارزش سیب در روز چهارم طراحی شده است، یک باغ مدرن در شهرستان دماوند می‌باشد.

در ادامه نشست، دکتر سرافرازی مدیرکل دفتر شبکه دانش و رسانه‌های ترویجی تأکید کرد: شرکت‌کننده‌ها باید مسلط به زبان انگلیسی و مسلط به ارائه گزارش کشوری خود باشند.

دکتر امیری لاریجانی مدیرکل دفتر ترویج دانش و انتقال فناوری نیز در سخنانی تأکید داشت: از پتانسیل‌های بالقوه‌ای که در بخش نمونههای ملی کشور داریم برای شرکت در کارگاه مذکور استفاده کنیم.

در پایان جلسه، دکتر محمودی نماینده سازمان ملی بهرهوری ضمن تأکید بر بحث اطلاع‌رسانی و تعامل روابط عمومی معاونت ترویج با روابط عمومی سازمان ملی بهره‌وری در این زمینه افزود: دعوتنامه‌ها هر چه زودتر برای جامعه هدف ارسال شود.

ایشان تصریح کرد: افرادی که در این کارگاه شرکت میکنند لازم است در آینده تجربیات خود را به زبان فارسی در اختیار سایر مخاطبان ذی‌نفع قرار دهند.